Saturday, December 31, 2011

Have A Good New Year All .. | Doodle Tahun Baru 2012

Assalamualaikum,,

31 Disember 2011

Aduh,, sudah sampai penghujung hari bagi tahun 2011 .. hurm,, cepat betul masa berlalu .. suka duka ada saja lah .. macam-2 ada gituuu ... Semakin bertambah masa,, semakin cepat la pulak sehari2 .. pejam celik pejam celik .. aiyaaa,, dah cukup setahun .. n tgk doodle tahun baru ni jap .. simple2 jer .. *sorry,, still xreti lukis kaki dah tangan ..*

Sori,, gara2 tenet lmbt,, gmbr xterupload .. nk tgk,, tekan [DISINI] -- bukan abg nuff okeyhh ...


Memburu masa bukan perkara mudah,
Mengejar mimpi yang bertaburan di angkasaraya,
Alangkah mudahnya jika impian itu ada di hadapan mata..
Namun, apakan daya ..
Tanpa kepahitan, kemanisan itu tidak dapat dirasai dengan lama,
Oleh itu,
Marilah mengumpul serpihan mimpi yang beterbangan..
Semoga azam tahun baru lebih bermakna dan tercapai .. =]

Tahun baru,, azam pun baru .. hurm,, btw,, nk cakap sekrang jugak .. saya xtau la saya ni sempat ker tak nk hapdate blog utk 2012 ni .. maybe sbuk sbb dgn urusan kat skolah,, dgn SPMnya .. dan macam2 lagi .. i'm not an ordinary student at school okeyh .. bukan nk show off,, tapi HAKIKAT .. hoho,,,

to my fren blogger,, CCI,  merahitujambuAmin budak Flash, Lee-kun dan ramai lagi .. kita jumpa kat grup WLA jer lah yerr .. ekeke,, blog xsempat kott nk hapdate .. tata,, 2011 ... may u all have a good year until now .. =] welcome 2012 .. blockbuster year,, EURO 2012 .. Olympics .. Australia,, I come to youu .. muah3
i need to pay more attention next year .. ...... ja ne,,



Tuesday, December 27, 2011

Hadiah Untuk Amin Aizuddin ...

Assalamualaikum ..

Salam pertemuan kita di alam maya .. huhu ... ok,, diriku ada buatkan hadiah kat seorang adik blogger ni .. nama dia Amin Aizuddin ... sapa dia??? haha ... jap2 .. intro lepas ni .. tunjuk dulu hadiah utk adik Amin kita ni ...


haaa .. cantik tak??? berbaloi la tuu .. baru ni dia ada bagi adiah jugak,, i like itt .. ekeke

Intro :

Amin Aizuddin ... 
Blog tentang : Komik gitu2 kot .. ekeke

then .. xtau la nk cakap aper ... anyway,, Amin ni terrer dalam buat Flash header and Flash Banner .. so ,, saper2 nk tempah p lah ker blognya .. harap maklum .. sekian saja entry merapu pada ari selasa ini .. haaa ..



Monday, December 26, 2011

Haih,, Kena Tag .. Lemah Betul ..

Assalamualaikum,,

Ok,, a few days ago .. eceeeh wah,, kecek omputih pulak daaaa .. kk,, strek tu da point .. baru2 ni ,, diriku ini kena tag oleh Cik Orkid .. alah,, yg 11 soalan aper ntah .. diriku ini dah bnyk tgk blogger2 buat entry sal tuu .. tp skit habuk xpaham .. ekeke .. xper,, Cik Orkid cakap aku kena jawab jer .. xyah tag2 ,, xyah buat soalan .. ekeke,, gumbira hatiku ini .. hurmm ...   

Sal diriku??.. jeng ... jeng .. jeng .. jeng ..

1. Nama?? Hadi Marosadee  .. nama penuh, sorry .. ;p

2. Nama ayah pelik?? ooh,, ayah org siam ..

3. Peminat num 1 bahasa .. ekeke,, xleh tgk bahasa .. sumer nk blaja .. 

4. suka tgk anime .. manga dislikes .. ekeke,, sbb diriku suka bahasa Jepun

5. muka aku?? sememangnya hen.......shuuuhh,,, eah .. biasa2 jer ..

6. aq budak skulah arab .. aq suka

7. tahun depan SPM .. rasa normal jer .. *bukan genius okeyyy

8. teringin nk p Australia amik course .. ekeke,, RAHSIA weyhhh

9. hari-hari saya makan nasik .. hah?? baru tau?? bagus!!

10. saya bukan jenis suka shopping, jenjalan sia-sia .. buat letih dan sakit kaki ada lah .. melecet lorhh

11. peminat tegar Add Math, Math dan apa2 yang berkaitan dgn number .. ekeke


Ok .. jawapan kepada soalan Cik Orkid kita .. lalalala. ... aq jawab jer okeyyhh ..

1. Awak sape? Kenal ke saya?
    saya?? lalala,,, saper2 .. kenal ko?? buat haper .. bazir masa jer ..*sorry ekeke

2. Pernah buang air atas tilam? Hahaha bila tu?
    pernah ,,, kemarin .. tp yg kucing punyer,, igt aku pnyer .. mati2 aq igt yg aq punyer .. fuhh

3. Boleh ke tak minum air dari gelas yang orang dah guna?
   mzti la beb,, p restoran guna gelas sama gak ... hadi tak kesah .. haha

4. Awak ni lelaki ke perempuan ke kunsa? xD
    eam,,, jap .... laki la of coz .. ;p

5. Suka kat sape sekarang ni?
    aq suka kat pemili,, abg2 ,, kakak2,, kawan2 .. kawan berlainan jantina?? sorry ckit,, suka normal2 jerr

6. Bila kau nak kahwin?
    2.0.2.0 ... haha,, bajet jer pon .. calon?? xder ... ader org nak ker??

7. Anak bajet berapa orang?
      tgk ah,,, atas rezeki .. =]

8. Sekarang ni pakai baju warna apa?
    kuning .. aq suka biru dan hitam .. hitam ag prefer .. 

9. Suka Akademi Fantasia ke Akademi Al-Quran?
    AF aq xpernah tgk pon .. so,, AQ kott..

10. Bila befday Cik Orkid? *kalau xtau, siaplah kau.
     tahun lepas,,, 33/14 kottt .. ekeke *bajet xtau

11. Blog yang kau paling suka?
      merahitujambu,doodlelicious,ell kay's underworld ... dan bnyk lagi ..


soalan dari aq?? malas .. eah,, eah,, eah .. letih kena perah otak .. xmboh ..xmboh ..

Sunday, December 25, 2011

Ooh,,, Masa ... | Reading or Sleeping??

Assalamualaikum ..

I'm back again .. 
sengaja xon9 2 hari sbb nk tgk2 book,, 
jadi la jugak .. =] 
xnak citer panjang .. tgk jer gmbar ni ..


Time moves like an arrow ..
Hit anyone in front of it ..
Time will not wait for anyone ..
It keeps move, move, and move ..
Those who not move in front of time ..
Will have a big regret .. 


P/s : Actually design utk FB Cover .. 850x315 .. ekeke ..



Thursday, December 22, 2011

Abstract Painting .. =] I Loikkee!!!

Assalamualaikum,

Yeah, I made this yesterday's evening .. 
Juz another short entry .. 
I love abstract .. =]

*Click to make pikcha hugely*

Cute or not?? 
I'm gonna try another again today or other day .. 
Hope I will get better in this art .. =] 

Ja ne ..

Wednesday, December 21, 2011

First Time Guna PhotoShop ... | Citer Zaman Dulu

Assalamualaikum ..

Yes2!! Hari ini blog ku terhapdate .. nk wat cane .. cuti la gak sari dua .. nk study .. xlama dah nk bukak skul .. *blufff3*

Juz nak cerita,, dulu time amik Ps Installer dgn kawan dulu,, xtau nk buat haper .. asyik2 edit jer reti .. edit pon bukan main-main dgn warna,, tp duk main tulis2 jer pon .. pastu wat jadi desktop background .. jahil lah gitu ttg Ps ni ... tp skrg,, alhamdulillah .. bukak jer mzti lukis,, design or buat la haper2 pon ...  nak tgk tak hasil kerja saya dulu2?? hehehe ... =] 


Ini yang first dulu .. huhu,, duk main copy paste kartun then plih background sesuai .. =="

ni time nk buat header yg first dulu .. huhu .. xreti haper2,, copy paste jugakkk .. haha


ini??? ini desktop background pertama yg diedit dgn Ps,, siap ada tulisan lagi tuu .. 
itu lah kije saya duk main ngan PS .. 

Tp ... sejak gambar ini tercipta ... jeng2 ..
*First Doodle 

perghh,, ralik(khusyuk) duk main dgn PS ... tmbh2 skang ada mcm2 software,, SAI, Ps, Flash, ...hurm
macam2 ada .. haha

n this doodle terbaru,, dan dijadikan header baru blog .. =]


la ni,, duk buat doodle laki jer,, sampai nak buat doodle pompuan pon xreti .. 
*saya minat warna itam,, sbb tu backGround wane itam .. haha

Saya --- ada peningkatan kan?? 

sentiasa buat eksperimen dengan benda2 baru ... =] Watch and Learn .. =] 
Fyi,, saya lukis doodle skang guna brush jer,, simple dan dapat latih tangan lagi bagus ... =] 

Good Luck all!!

-------- anggap entri ini pengganti WordlessWednesday .. =]

Saturday, December 17, 2011

Beramal Kerana Allah, Bukan Kerana Manusia ..


Monolog :

- Hrm, nak post something sal agama lah kat wall aq.. mesti ramai orang like ... hihi
tup tap tup tap ... 1 jam kemudian ... 
- Wahhhh!! lagi ramai dari aq jangka, igt 50 orang jer,, rupanya dah 100 org .. hebat sgt aq yerr .. heee,, nanti kena post banyak2 lagi .. *bangga dalam diri*

--------------------------------------------------------------------

Kadang-kadang,
Niat untuk riak itu tiada,
Namun terkadang,
Tatkala terlalu banyak like diterima ujub dan riak mula timbul ..
Cubaan,, Nauzubillahu min zalik .. 
Istighfar sebanyak yang boleh,
Ambil nafas secukupnya ... 
GET BACK TO ALLAH AGAIN!!! =]

Thursday, December 15, 2011

Internet Saya Laju ..... !!!!

Anda semua percayakan saya?? ;p


Wednesday, December 14, 2011

Kita Termasuk Sekali Ker ..?? | Doodle Lagu dan Mengaji


Fikir-2kan sendiri ..
Diri punya badan, diri dan Allah yang tahu ..
Harap jauh la daripada perangai seperti ini ..

Kita mampu untuk mengupdate status FB setiap hari, tapi tak mampu untuk baca al-Quran walau sehelai ..
Kita mampu membaca novel yang banyak bab, banyak jenis ..tapi tak mampu membaca al-Quran yang hebat isi kandungannya .. =] 

Nauzubillahu min zalik .. 

Tuesday, December 13, 2011

Blog Banner =]


My Blog Banner .. siap!!

Monday, December 12, 2011

Let's Eat Cake!!! | Cake Colouring

A cake baker is a creatif person,
Decorating the cake, having a lil happiness..
But, if you are not a creatif person..
You also can be a cake baker ..
All of your creativity rely on your only mind .. =]


Siap colouring kek semalam .. kaler2 jer pon ... nothing really,, xnak lah edit2,design2,, wat letih otak jer nk pikiaq~~ hoho .. 

Anyway, Hadi ada bake cake ari khamis baru ni .. tp, sedih xjd .. gara2 xletak baking powder,, hancusss .. xhancuss,, cuma kek jadi xkembang time bakor dalam oven .. itz k,, try lagi .. =]

k, selamat menjamu selera .. -_-" WALLA~~

Sunday, December 11, 2011

Gelombang Ke-Dua ... | Doodle Baju Hujan


Mungkin awan tidak lagi bersedih,
Kerana hadirnya matahari menyinari bentuknya yang gebu .. 

Namun,awan menangis sekali lagi..
Dek kerana matahari sembunyi lagi ...

Hurm, hujan jer sehari dua .. xper2,, rahmat .. itu hanya sekadar anologi,, hakikatnya Allah lah yang menurunkan hujan, mengeluarkan cahaya matahari .. Allah telah menetapkan segala-galanya pada kadarnya .. xlebih xkurang ... =] 

Sentiasalah bersyukur dengan rahmat-Nya .. 

Saturday, December 10, 2011

Want To Be Like A Cat ...??

Want to be a cat??
How loyal are cats .. Can we tell it ..
Cats are not loyal as dogs ..
Sometimes, they may can't recognize us as their master..
And sometimes they play with us gently..


-- Gambar asal diperolehi dari CCI, Hadi join acara design2 kucing .. =]

Friday, December 9, 2011

Shining Like A Star ...


Shining like a star,
Eventhough the stars are can't be seen at the midday..
They still there, shining always ..
They have strong will,
Shine shine shine strongly ...


-MAKNA TERSIRAT-

Thursday, December 8, 2011

Tik Tok Tik Tok ... | Jam, Jam, Jam

Assalamualaikum,

Time moves so fast right?? perfff,, ttber ckp LONDON la plakk .. hancusss ... itz k kan?? improve BI gituu .. 
Masa kita mudah terbuang begitu sj,, main facebook lah, hapdate blog lah .. kdg2,, sampai tertinggal suruhan agama .. hurm,, itu dlm pengetahuan masing2,, masing2 nilai diri ... sy xtau,, 

Ada banyak peribahasa dalam bahasa2 lain yg berkait dgn masa .. 

Arab - Masa itu ibarat pedang, jika kamu tidak memotongnya, dia akan memotong kamu.
Melayu - Masa itu emas
Jepun & Cina - Masa ibarat anak panah, sebagaimana lajunya anak panah apabila dilepaskan
Inggeris - Masa itu duit aka emas(hiiii)

Buang masa dgn hal2 xberfaedah pon dapat doso ... fikir2kan lah .. nasihat tuk diri n org lain .. =]




Wednesday, December 7, 2011

You've Grown Bigger Hadi !!!

Assalamualaikum,

Exactly, nak post entry ni kelmarin .. tp xsempat, badan plak letih .. sbb nyaer ,, jalan kat KB merata2 .. hoho,, 
sambil2 tu, kelmarin is my birthday!!! hoho .. xsngka dah 16 pnyer .. besar sudaaa,,, 

anyway, bila smakin bsar, smakin bnyk cbran hidup .. pro dan kontra,, macam2 ada .. 
kita kna pandai jaga diri kita sndiri .. kita xleh hidup sorang2, bukan sumer perkara kita reti,,

then,, juz tgk gmbr saya ... hope2 korang sumer faham apa yg nak disampaikannn .. =]


at last!!! terhapload gak gmbr,, huhu .. mujo2 ... hope kita faham ttg diri kita,, amalan kita .. =]
Salam bulan Muharram all!!




Monday, December 5, 2011

Aaahh~ Bangkit Dari Hibernasi

Assalamualaikum semua!!
 Waduh333,,, seminggu blog tak terupdate .. hari ini,, ku bangkit hibernasi .. haha,, hibernasi la sgtt .. malas nk cter pnjg,, cma nk gtau jer .. naper blog tak terupdate .. hua33,,,

bnyk jgak sbb dia,, first .. minggu lepas kna cat rumah .. perfff,,, busuk tolll bau cat tuu .. hampeh,,
sbnrnya, lepas cat rumah tu ada jekk time tuk update,, tp ada sbb ag besar blog tak terupdate ..
 sbb nya,, aku duk ralik layan citer anime One Piece .. haha,, ni anime tershor gakk kat Jepun ni .. skang dah ep. 123 .. haha,, cepat toll aq tgk .. cter dia bez,, sampai hapdate blog pon hampeh .. haha ,, 

sori,, xdak gmbr .. igt nk tunjuk watak2 dia sorang dua .. tenet wat hall la pulak .. hampehh,,

blog akan terhapdate (kottt) .. haha,, tgk lah




Sunday, November 27, 2011

Saya Mahukan ... | Topeng Doodle

Assalamulaikum,

Today, let my pikchaa tells u everything ... hope u all understand .. =]


Btw,, wish u all have a good new year of Islam aka Maal Hijrah .. moga tahun baru ini lebih baik drpd tahun lepas .. I want to have some improvements .. =]


Wednesday, November 23, 2011

Wordless Wednesday #5 | Doctor Doodle

Wordless Wednesday #5

Always have a balanced diet all!!!

Tuesday, November 22, 2011

Diri Kita .. Perasan Tak??

Assalamualaikum,,

Selamat pagi semua ,, semalam ada match bola kat indon .. n Malaysia menang .. i'm sure mzti ramai hepi gegiler kan,,, bak kata nya org KAE EL~~ hehe,,anyway.. tahniah diucapkan kepada Harimau kerana dapat membaham dan mengoyakkan sekali lagi kulit Garuda .. tahniah ,, tahniah ,, tahniah .. 

n now,, minta kita semua perhatikan gambar ini .. jom terjah jap ..

lau xnmpk,, penyek mouse biar mampus .. hihi =]

Berikut ialah dialog bagi 2 situasi ini .. saya takut anda2 semua xnampak ..

Dialog Situasi 1 :
Pembaca Berita Lelaki : Kami hentikan berita kami untuk ..
Pembaca Berita Wanita : memberi lintas langsung perlawanan bola sepak!!

Dialog Situasi 2 :
Lelaki : Gempar satu dunia dengan satu eksiden yang mengerikan .. Kemalangan antara anak ayam dan semut.
Wanita : Ya, dan malangnya, anak ayam yang menaiki lori menggelupur tatkala melanggar semut kecil .. sobs3 T_T

Apa yang dapat konklusikan kartun ini??   

Bagi saya sendiri .. 
Kita sering meninggalkan suruhan Allah .. we always leave Allah behind .. n bnda2 keduniaan ni duk depan kita .. perasan tak?? Susah nk jumpa manusia yg sering igt Allah .. 
Tatkala masuk Isyak, nk laungkan azan cam Azan Maghrib sebentar pun xboleh .. tp, kalau ada bola yg berlangsung paling kurang 90 minit,, boleh pulak nk hentikan beritanya .. 

Allah berfirman dalam Al-Quran :

Yang bermaksud : Maka ingatlah kepada-Ku. Aku pun akan  ingat kepadamu. Bersyukurlah pada-Ku, dan janganlah kamu ingkar kepada-Ku ..

Sekadar peringatan kepada kita semua .. =] 




Monday, November 21, 2011

I Confuse ... =[

Assalamualaikum,,

Get back tuu hapdate again ... hehe,, so bz .. xdang,, sejak ari sabtu ag nk hapdate,, xjadi2 jugakk .. plan kelmarin, petang lps balik pasar minggu nk hupdate my cutie bloggy ... then2,, xjd jgakk .. kakak ajak p skul adik amik duit RM 100,, kerajaan pusat bagi kan .. xkan xamik kottt .. hua3,, but,, aper kaitan nya dgn tajukk ..??

owh,, first nk cter jer sal xsmpat nk hupdate blog .. n this is today's story .. td baru jerr BW .. then2,, jumpa se blog ni, dia guno shoutmix baru .. pah nk JErit,Nepik,Argghh kat citu xleh .. xreti la denn,, jadi tu jadiii ... but,, sadly ... nk tinggal link xretii ... look this pikchaaa ... =[

xnampak penyek jer guno tikus kamu yg kiut tuu ...

hurmm,, btw,, anyone yg reti tolong ajar sy eakk??*wink*
haha,, tp rasenya ramai blogger guno shoutmix lamo .. untung la kaaaannn ,, hihi~~ 

Friday, November 18, 2011

Sekadar Nasihat

Assalamualaikum,,

Di hari Jumaat ni,,, ye lah .. bnyk berkatnya .. amalan pon bnyk,,, hurm .. tp kita jrg amik kiesah .. kan3?? soalan utk diri sndri terutamanya dan juga org lain .. ok lah,, xnak cter pnjg2 .. juz bace my first comic .. hehe,,,
Islamic la ckit .. bangga jadi org Islam .. 

Sila baca dari kiri ke kanan yerrr ... hihi~~

rasenya daa fhm kan apa yg nak disampaikan ... sifat ujub ni sifat berbangga dgn kejyaan diri sndiri .. umpamanya,, dia sorang yg hebat .. org lain sumer low blaker2 ... sifat ni bhy,, n ptot dielak walaubagaimanapun,, .... 
adik beradiknya sifat riak',, takabbur,, sum'ah ... dan bnyk lagi sifat2 tercela ..

Kk,, secebis nasihat daripada saya pada Hari Jumaat .. =]

Wednesday, November 16, 2011

Wordless Wednesday #4


Wordless Wednesday #4

It's School Break Time!!! 

Monday, November 14, 2011

Si Baju Merah | Doodle Mak Sedara Nak ..!!

Assalamualaikum,,

atoyaiii,, tajuk aku macam haper ntah ,,, kua3 ... anyway ,,, sblum tunjuk doodle hari ni .. kna cerita dulu cmane doodle ni boleh dilahirkan .. wah3,, ayat mengarut .. 

Time majlis kenduri kak long aku,, ada sorang mak cikk ni ,, dia tny ... " hadi wak guano kartun2 tu??.. "
selamba aku jawab .. " errr,, nga photoshop jah pong .. ''  ... n mak cik tu pun cakap,, " wak ko cik nab so dehh,," ... aku bls balik,, " tgklah,, kalau rajin .. " (walaupun aku xckp camni) .. 

tu jekk citernya ... haha,, btw, dia spupu my mama .. so,, panggil lah Cik Nab .. nama dia tuuuut,, teka sendiri .. xnak promote nama dia ... haha,,, sori cik nab .... jeongmal ... haha 

n this my hadiah utk nya ... sori kalau cik nab xsuka,,, sbb baju dia merah .. so,, jgn marah .. hua3 .. 

Click atas gambar .. =]

Cantekkkk la punya,,, biasa2 pon cantik gak kan?? hua3,,, ... 
last skali,, yg dialog kot klantan tu ase korang sumer paham kan?? pandai2 kan semua ... hua3,,, malas nk translate .... kua3 .. 

p/s: padahal nk buat doodle lain ari ni,, terberanak doodle ni la pulak ... kua3,, -__-"



Sunday, November 13, 2011

Tahniah Kak Long dan Along | Doodle Kahwin

Assalamualaikum,

yeahhh,,, aku kembali dgn dudel ku ... wah3,,, letih btol buat doodle org kawen ni,,, aku nk design pon kuar peluh 4 baldi,, PENUH!!!! hahahaha,,, tipu jer .. mcm korang caye sgt,,, btw ... kalau korang baca post aku sblum2 ni,, aku ada ckp yg kak long aku dah kahwin .. n aku dah dpt abg baru la kononnya ... hihihi ...

dlm WW #2 aku,, aku ckp nk bagi hadiah kat diaorg ... n this is my gift to them ... 


Cantikk takk?? kalau cantikk,, silakan komenn ... kalau odoh pon,, komen gak eakkk ... hihi ,, 

hope kak long n along bahagia shingga ke syurga .. =] 
itu jer nak cakap,,, hehe .. xtau la nk cakap apa lagi .. 



Saturday, November 12, 2011

Lamanya Tinggal Blog ... T_T

Assalamualaikum,

Wahhh,,, lama nya terasa xhapdate blog ... xtau lak nk taip aper,, ni sajer2 jer,, xmo la tinggal cmtu jer,, 
Idea kurang,, baru lepas raya kot .. letih kakak kawen baru ni ... 

Anyway,, juz nk ucap good luck kpd candidate SPM 2011 .. gud luck yaaarrr,,, buat leklok .. stop2 la online tuu,, nak hapdate blog pon berpada2 .. hihi,, 

aku rileks lagi,, tahun dpn baru SPM .. kua3,,, tp skrg nk review balik r .. cuti dah nak sbulan dah .. skulah aku cuti awal .. kua3,,, 

tu jer,, xder gmbr lagi eakkk .. xsempat nk usha gambar kat Pak CIk GOOGLE ... =]

Tuesday, November 8, 2011

Fuhh .. !! | Tired Doodle

Assalamualaikum,

Such a tired day,, bia xletih sgt pon .. hihi,, esok kak long nak nikah kan,, so .. kna lah kemas rumah, itulah inilah n balbalbalbalbalb ... xnak cakap panjang .. juz tgk jer doodle ni .. 


beginilah hidup ... ooohh,, hahah,, mencarut la pulak .. 

p/s: juz wait for esok .. Wordless Wednesday #4 .. design dah ada,, tp .. xtau r smpat ker tak lukis ... huhu~~

Monday, November 7, 2011

Dapat Adiah Gakkk !!

Assalamualaikum .. =]

Huh!! letih jugak,, tp xletih sgt pon .. mengantuk jekk pon .. pg td buat kerja gotong royong,, well kak sulong nk kawen Rabu ni kan .. =] dpt org baru la lagaknya,, kua3 ... ok, juz nk post .. baru ni, ada sorang blogger ni bagi doodle kat hitsu'95 .. kua3,, tp syg .. doodle pompuan, lau tak dah buat jadik profile pikcha kat FB .. huhu,, 

but itz k ... like jugak ,, sbb doodle dia ada style gitu ... ni lah doodle nyer .. =] 


ha,, Hadiah dari BB .. xtau la nama sbnr dia apa .. jom terjah doodle2 dia .. huhu ..
klik >SINI< ... 

take note : thanks a lot BB .. nt kalau boleh, buat doodle laki eak .. kua3 ,,, gud luck SPM next year .. =]

p/s: ase nk buat hadiah jer kat cik Azzah,, sbb jadik followers yg ke- 50 .. tgk lah, minggu ni sbuk ckit .. nt eak,, kua3 .. doodle dia simple2 jer,, dah la suka buat cam cerita gitu ... =]

Sunday, November 6, 2011

Smileeee .. !!! | Doodle Hari Raya

Assalamualaikum,, 

Raya raya ni smilee la,, jgn duk macham2 jekk,, xsyokk ... even raya qurban ni org kiter xmeriah sgt,, itz k .. yg penting ibadat Qurban still berjalan n ada ... =] duit raya?? xder lah,, tp kiter pon dah besa .. nk duit jgak ker,, ish3 ... mintak sama lembu la .. kua3 ... 

Rsa xsyok la pulak lama xbuat doodle ni,, n buat lah jgak satu pagi xd .. lps solat raya .. even biase2 pon,, ok lah ..  jaaannn,, ini diaaa .... 


Hope Hari raya Qurban mekar di hati kita,,, hayati pengorbanan Nabi Ibrahim dan anak baginda Nabi Ismail .. =]  

take note : have a good day all ... raya still pnjg lagi,, takbir ramai2 .. still ada 3 hari stgh lagi ... =]

p/s: to sahida,, link blog awk salah la,, xleh sy nk HIT BACK .. gimme the link ok?? thanks following me .. 

Selamat Hari Raya Eidul Adha

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya Alls Muslim ... huh, lama dak hapdate blog,, 2 hari jekkk ponnn .. xsempat,, sbok jek ase  hari ni,, nk lukis doodle baru pon xdang,, soo igt hari raya ni nk buat satu doodle,, tp xjadikk la .. itz k,, doodle sy pon biasa2 jer kan?? hihi .. malas panjang2,, 

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA kepada Semua Muslim dan Muslimah .. =] 
hayati pengorbanan Nabi Allah Ibrahim dan Nabi Ismail alahimassalam .. =]


p/s: no pikcha la post kali ni ..

Thursday, November 3, 2011

SEGMEN BLOGLIST KERI : Sebarkan Walau 1 Ayat

Assalamualaikum,

baru jek joined satu lagi segmen,, n btol2 suka segmen ni .. sbb ni memg fevret di waktu terluang .. 


nak join?? klik banner,,,

This is my Quote ---- 

" Lebih baik gagal di awal hari, daripada menang di awalnya .. Kerana kegagalan itu sebenarnya mengajar erti kemenangan .. " 


 nk tag .. 
*BB

Thanks Budakampung | Doodle Hadiah Lagi .. =]

Assalamualaikum,

Hari ni fikir2 nk bg adiah pulak lak kat sumbody,, aku rase dia nilah yang encourage aku nk berblogging balek,, 
Aku tinggal blog ni dah hampir sthun daa ,, tp .. sbb blog budakampung ni lah buat aq rase ingin berblogging balek .. hihi ,, terimo kasih la budakampung weh,, mujo kakloh mu 'ajok' aku walaupon buke scaro langsung .. kua3 .. pahtu gak, amik la adioh ni,, aku bui ko mu .. peace no war =]



Take Note : thanks banyak2 .. seronok berblogging .. n maah kalu udoh~ ;p 

p/s: bkpo doodle tu mace Sasuke ..?? time design dah jadi cmtu, doodle pon jadik camtu r .. tak sngja okk .. =]

Wednesday, November 2, 2011

Wordless Wednesday #3

Wordless Wednesday #3

Made -- PhotoShop CS3

Made -- Paint Tool SAI

Take Note : Just learn drawing Anime Eyes .. no doodle today =]

Jom Mewarna Doodle Fizgraphic

Assalamualaikum,, 

ha,, hari ni join satu lagi kontest yg dianjurkan oleh Apit .. di blog nyer,, www.fizgraphic.com ... Berikut ialah syarat2 penyertaan .. =]

SYARAT


1. Warnakan gambar doodle yang diberikan..SAVE gambar di atas dulu dalam komputer korang
2. korang kena tengok SINI dulu okay..
3. Buat Entry Jom Mewarna Doodle Fizgraphic..
4. Letak Gambar doodle yang telah diwarna dan Tinggalkan Link Entry tersebut kat ruangan komen nie..
5. Tak kisah guna photoshop,paint atau sebagainya..janji kreatif..
6. Pemenang yang warna cantik n kreatif, apit akan lukis vector gambar free. Nak tag blogger lain pown tak jadi masalah.. 

TAMAT :  (3HB NOVEMBER 2011 Jam 10.00 mlm)
tutorial mewarna doodle - SINI

Ini hasilnya dari titik peluh Hadi Marosadee aka Hitsu '95


Letih, dah la mouse dak jadikk .. huh,, hope menang .. =]

p/s : no doodle from me today .. hihi

Tuesday, November 1, 2011

Doodle Untuk Cik Cempaka | Muslimah With Umbrella

Assalamualaikum,,

I juz thought that nk hadiah kan somthing kat Cik Cempaka,, n musim ujan ni bg aku inpirasi ... 
dan terjadik la pagi takdi,, Doodle Muslimah With Umbrella ... hope Cik Cempaka likes it .. 



 Nah,, hope CC sabar eak time main dgn modem tuu .. hehe,,

p/s: doodle plg puas ati buat,,, !!yeahhh .. and Welcome November !!! 

Monday, October 31, 2011

Hadiah Bday | Fake Jake Long Doodle

Assalamualaikum ..

Baru siapkan doodle Jake Long .. katun merika .. haha,, main tiru gitu2 jak,, bbtu panggil Fake Jake Long ..
Well, dudle ni nak hadiah kat sumbadi,, bday dia hari ni .. n tinggal krg sjam jak sblum tmat tarikh lahir nya pd thun ini ... Selamat Ulang Tahun !! dah 19 tahun dah kamu .. balik cepat2!!




Quote meaning : Itz k to smile to yourself ( Jibun no tame ni waratte ii yo) 

Take note : Smile alwezz k all!!!

p/s: head dak jadik,, besar ngat~~ aiyaa

Sunday, October 30, 2011

If My Eyes Like .... | Doodle Burung Twitter

Another doodle ...


I hope my eyes will be like this bird's eyes .. big n white!!

take note : mata dah nak punah main lukis dudel jer,, rasa cm nak pakai spectacles jer .. 

Selamat solat Maghrib .. malas nak mencarut .. nt syaitan kaco~~ hoho

Contest Cute Dolly Atau Doodle

Assalamualaikum ..


haa,, ni first time join contest .. Contest yang dianjurkan oleh CCI .. nak join?? Klik Banner jer .. cute banner CCI!!

                                 
                  Ni dudle Hadi Marosadee aka Hitsu '95 




Inspired by : Zaman kanak2 yg begitu hepi dan ceria ..

Dulu ingat, selalu jer main ting2(lau xcilap) .. org kelantan panggil DEKCOK~ haha, lawak an nama dia ?? 
xkiralah laki ker pompuan(budak2 jer) main bnda ni .. dah besar pnjg, sumer dah tinggal .. budak2 skng pon jrg tgk main ting2 .. harap permainan tradisi Melayu tak pupus ditelan zaman .. 

Budak2 laki ,, baik ngaku .. mzti pnah main kan?? haha .. mzti malu nk ngaku .. 

take note : saya rindu zaman kanak2 sy .. n doodle ni bkn saya .. saya LELAKI!! haha

Saturday, October 29, 2011

Andai Kata Itu ...

Tak semua kata indah didengar,
Tak semua bicara enak diluahkan,

Namun,
Semua kata terbit dari segumpal daging,
Terbenam di dasar dada,
Itu hati yang mengawal setiap kata..

Tebu yang ditanam di tepi bibir,
Tak cukup untuk memaniskan kata,
Manisnya kata bermula dari hati yang cantik ..

Andai buruk hati itu,
Buruklah katanya,
Umpama buah yang reput,
Disalut air yang keruh..

Sungguh susah memelihara si lidah,
Kerap mengeluarkan kata kesat..

Janganlah hati bersalut nafsu,
Kelak..
Kata itu juga diliputi kegelapan..
Kata itu ialah satu SENI..

Seni yang mencorakkan kehidupan manusia,
Warnai kata itu dengan seindah warna,
Agar menjadi seni yang paling indah untuk,
Didengari, Dirasai, Dilihat ..

Berdoodle sambil bermadah ... syok jugak,, lama tak bermadah .. Post yang mewarnai hari Sabtu ..

Friday, October 28, 2011

25 Things Random Giveaway by Penmerah.com

First time join GA~~  terliur tgk hadiah2 yg nk dibagi .. hoho ,, nak join!! boleh ker tak xtau la,, insyaAllah boleh ..

nak join jgak !! 


Hadi tag :

Jom join sama2,, harap2 boleh dapat MP3 Sony terus ... 

Ku Rindukan Dia | Doodle Spontan

Bunga di hati kian layu,
Bunga yang pernah ditanam .. 
Di taman hatiku .. 

Cukup lama bunga itu tidak disirami,
Sehingga menjadi dahaga yang teramat,

Namun,
awan yang gelap menghiasi langit biru,
menurunkan hujan pemberi air,

Kedahagaan itu masih belum hilang,
Dek kerana bunga itu sebenarnya ... 
Dahagakan kasih sayang ..

Kasih sayang seorang insan ..
Saban hari, bunga itu menunggu kepulangan insan itu ..
Meskipun bunga itu hanya sekuntum bunga ..
Harumnya mewarnai setiap sudut hatiku ..




Saat pemergiannya, hujan mengiringinya ..
Adakah saat kembali begitu juga ?? 

4/11 ditunggu .. meskipun kemungkinan tidak ada peluang berjumpa..

p/s: doodle still hodoh, buat scara spontan jer ..

Thursday, October 27, 2011

Gaya Peace Tak Menjadi

Assalamualaikum semua ..

Hari ni, skula aku dah stat cuti .. bgi form 4 dan 6 bwh jer lah .. lamo woo cutii ,, untung gegiler,, but anyway, xnak ckp panjg2,, juz nk tunjuk doodle baru .. peace yang xjadikkk sgtt .. hahaha ,, 

ni first time buat doodle guna Paint Tool SAI .. terasa nk guna pt SAI lak kemarin,, dah la buat pukul 1 pagi ,, (haish, xptot2 ..) 


Hasil lukisan dibuat di pt SAI,, dan diedit2 di PhotoShop ...
jadik la tu ... puas ati ..!!

p/s: still xreti nk buat line guna pt sai .. lemoh2,, 

Wednesday, October 26, 2011

My Blog Called Me ...

Assalamualaikum ... =]

Satu senyuman dilempar kpd kalian,, P to the E to W to the I to the I to the T ..!! haha,, such a great comment game created by Ayuni .. haha,, 

papepon, lama da xupdate blog .. sibok carikk design, nk wat doodle baru .. biar doodle xreti sgt pon, main terkam jer .. 

genap dah sminggu blog xd'update .. malas222!! xda idea dah,, sakit kepala .. igt pas exam boleh nk hapdate blog nga free n balbablablabla .... namun hujan di tgh hari,, oh3 .. sungguh xku sangka .. rupa2nya, otak ku jadi jem(bukan jem nanas, tp strawberi) .. 

anyway, cuma nk gtau .. buat doodle hewan ag seng dari doodle nesio ,, nesio gak ado rambut, mace2 lah .. fhm kan? tbe2 ckp klate .. n lau buat yg org pon, mzti inspirasi dpt dari anime jepun . fuhh,,,

k,, chow luh .. nk siapkan kartun n ape2 ntah ..

nt siap doodle baru,, nt kawe hapdate .. comey keto~!

Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday #2 | Cat Doodle

The Second WW from me ... 






p/s: ohhh,, not again ... no blog trademark again .. eiyaa~~
*cat pon doodle gak ker??? ah,, xkesah~~ asal kartun aku

Tuesday, October 18, 2011

Huh .. ?? Stress | Doodle Sedih

Assalamualaikum sekali lagi .. aku nk gtau kali ni yg skang aku tgh sit on an exam?? hah, sit on an exam?? cmnae tuu .. xpnah dgr ,, ttbe lak nk speaking .. biasalah, ready2 nk face paper BI 1 dan 2 Sabtu n Sunday ni .. huhu ..

Alkesahnyor,, smalam aku terasa nk study malam2 celik buta,, n jadik gak hasrat tu .. alhamdulillah ,, bangun pukul 12 tgh malam n terjun balek ats tilam yg bgitu sejuk skali pada pukoii 4.30 pagi ..

Pagi kna berdepan dgn paper BM 2 dan Mutolaah,, fuhh .. Mutolaah ni subject yg memg killer r .. xnafi pnyer,, xpenah aku dgr org sbut mutolaah form 4 ni sng termsuklah bez student sndiri .. Mutolaah ni dia bagi petikan arab then jawab soalan dia bagi .. pandai2 la pelajo2 ni jawob .. hoho~

Tgh aku stress hadap book Mutolaah nim,, ttbe ase nk buat doodle .. nk gmbrkan gimana aku time tu ,, aku buat doodle ni time pukul 3 pagi ... so,, terlahirlah doodle dari hasil tgn aku ... nim aku persembahkan .. hihihi ..


gara2 buat pagi2 buta, aq malas nk wak sungguh2 .. main2 jer,, ini lah doodle ku yg biaser2 .. nk bagi nama dia --- Bagai Layang-Layang Terputus Talinya --- 
terfikir peribahasa sbb BM 2 ada soalan main nanya sal peribahasa .. huhu,, nasib leh jawab .. 

but,, after abes exam ari ni .. ok jer ase,,, sbb mutolaah n BM aku boleh jawab .. hepi ase,,, sbb kebnykan soalan yg pyh jdik sng ... 

gud luck to all dak2 SMU yg still struggle .. sabo2,, ado 5 hari jer ag ... n then MERDEKA!! MERDEKA!! MERDEKA!! -- sbut merdeka tu ala2 Tunku Abdul Rahman laaa .. hihihi 

p/s: main doodle malam2, sampai copyright pon xterbuat .. haha,,, dah la xjadik sgt doodle tu .. ~~ 
      *dia pakai kopiah, harap maklum .. malas nk kaler kulit .. 

Pesanan : Jika layang-layangmu terputus talinya, janganlah risau .. kerana talimu dengan Allah masih ada, selagi mana kamu tidak melupakan Allah ... waAllahu a'alam ... =]  pastikan hidup atas dasar tanggungjawab di hadapan, bukan semangat mendahului tanggungjawab .. krn jika semangatmu hilang, pasti ....... tali layang2 mu akan terputus .. 

Saturday, October 15, 2011

Header Baru ..

Assalamualaikum sekali lagi ... hii .. blog ku yg readersny xbraper ramai ..

Cer tgk atas semua owg, header baru wooo ... hepi wehh main nga seni ni .. xborink lak lukis2 ..

mula2, igt nk buat doodle laki2 .. tp ttbe jd header lak .. anyway, xper, tu nk tnjuk yg aku suka doodle skang .. n kemhiran nukis kartun smakin meningkat .. lukisan aku xkan jadi woo tnpa peshiiill 5H/4H aku ... xreti la nk lukis straight to the point ..

anyway,, doodle strusnya nk wat doodle pompuan .. nk bg kat sorang blogger nim .. dia kdg2 xsedar ckit kott .. soriiii cik --------- haha,, xleh gtau .. dia traser btol la tuuu ...

tggu eakk,, aku nk bagi doodle kat kau .. esok aku wat design lam dewan exam ... jawab paper Quran kejap jer kot .. insyaAllah ...

!!CHOW ALL!!!

Thursday, October 13, 2011

At Last ... My Cute Male Doodle ^_^

Assalamualaikum ,, good night all ... ha,, nk tunjuk la hasil kerja aku buat doodle laki .. at last jadik gak walau xsecantik Lee-Kun punyer,, doodly doodle dia cantik sbb dia da kreatif dlm bab lukisan .. aku tak,,
lau boleh, terjah blog dia .. comel2 jer .. like ..!!

Aku nk tunjuk screen shot jer,, xnak tunjuk yg real .. sbb xwarna ag doodle dia ..
Saya persembahkan .. Male Doodle ku ... muah3

*klik utk obesitikan gmbr .. ^_^

ha ... cantik tak,, at first aku skecth luh .. then try2 wat dlm photoshop .. tak score aku,, jadikk gakk deh .. hihi ... rmbut dia aq amik stail Hitsugaya Toushirou , watak yg plg aku suka dlm anime yg plg aku suka Bleach .. lau nk knal dia, tgk header aku kat ats .. dia la tu yg kiut miut .. cuma tu chibi jer ... 

esok lah nk mewarna .. tupon lau xsbokkk .. hihi ~~~ have a comment on this entry ~~ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...