Wednesday, December 21, 2011

First Time Guna PhotoShop ... | Citer Zaman Dulu

Assalamualaikum ..

Yes2!! Hari ini blog ku terhapdate .. nk wat cane .. cuti la gak sari dua .. nk study .. xlama dah nk bukak skul .. *blufff3*

Juz nak cerita,, dulu time amik Ps Installer dgn kawan dulu,, xtau nk buat haper .. asyik2 edit jer reti .. edit pon bukan main-main dgn warna,, tp duk main tulis2 jer pon .. pastu wat jadi desktop background .. jahil lah gitu ttg Ps ni ... tp skrg,, alhamdulillah .. bukak jer mzti lukis,, design or buat la haper2 pon ...  nak tgk tak hasil kerja saya dulu2?? hehehe ... =] 


Ini yang first dulu .. huhu,, duk main copy paste kartun then plih background sesuai .. =="

ni time nk buat header yg first dulu .. huhu .. xreti haper2,, copy paste jugakkk .. haha


ini??? ini desktop background pertama yg diedit dgn Ps,, siap ada tulisan lagi tuu .. 
itu lah kije saya duk main ngan PS .. 

Tp ... sejak gambar ini tercipta ... jeng2 ..
*First Doodle 

perghh,, ralik(khusyuk) duk main dgn PS ... tmbh2 skang ada mcm2 software,, SAI, Ps, Flash, ...hurm
macam2 ada .. haha

n this doodle terbaru,, dan dijadikan header baru blog .. =]


la ni,, duk buat doodle laki jer,, sampai nak buat doodle pompuan pon xreti .. 
*saya minat warna itam,, sbb tu backGround wane itam .. haha

Saya --- ada peningkatan kan?? 

sentiasa buat eksperimen dengan benda2 baru ... =] Watch and Learn .. =] 
Fyi,, saya lukis doodle skang guna brush jer,, simple dan dapat latih tangan lagi bagus ... =] 

Good Luck all!!

-------- anggap entri ini pengganti WordlessWednesday .. =]

8 comments:

Lee-kun said...

waahh, blog da berwajah baruuuu.. ^^

Hadi Marosadee 히스 said...

lee : haha,, dia pun baru jugakk .. purple gituu .. =]

budakampung said...

aku x reti guno ps..aku guno SAI jah skalo~ps susoh~

Hadi Marosadee 히스 said...

budakampung : header baru tuu guna SAI jah tuu,,, tulisan jah guno ps .. hoho,, step by step ..

merahitujambu said...

ada peningkatan..teruskan usaha

Hadi Marosadee 히스 said...

merahitujambu : maseh2 .. huhu,, gumbiranya hati ini .. =]

Amin Aizuddin said...

Hitam itu jahat...hehehe..gurau jekk...

Hadi Marosadee 히스 said...

amin : sampai ati ko?? nt aq bunuh ko,, saper suh kata aku jahat .. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...