Sunday, January 15, 2012

Wow ..!! Saya Rambut Panjang ..!!


Assalamualaikum,,

Gift From MerahItuJambu .. 

Ternyata,, art trade ni satu yang memuaskan yerrr,,, baru tauu .. ekeke,, yoshaaa,,, MIJ dah pun trade dgn saya .. chumel kan doodle saya,, MIJ kata Doodle ni berangan main gitar tp pegang ruler jerr,, hehe .. anyway,, saya peminat tegar Math so seswai la kott saya pegang pembaris .. hehehe,,, 

still a lot i need to balas doodle ... and hadiah masih ada,,, hihihi,,, itu saja .. =) 

6 comments:

Lee-kun said...

Rambut dia lawa.. ^^

Hmmm, lee-kun nk reply soklan hadi, kat sini blehla ek...

Untuk lipatan baju, mule2 lee-kun decide jenis fabrik dl..klu fabrik tebal, x bnyk sngt kedutan, kalau nipis bnyk sikitla..then tngk pada kesesuaian tubuh, kalau ikut bentuk badan mcm tailored suit, x bnyk sngt kedut..kalau bj jenis free size cam t-shirt, lebih sikit kedutannya.. posisi kedutan depends on pose and sendi2 badan, bese lee-kun tentukn mcm tula.. kalau kat bahagian siku ketika dilipat lebih bnyk daripada ketika luruskan tangan.. paling senang, ushar sekeliling n jdkn rujukan..^^

Untuk kaki plak..kalau portion badan normal yg bese lee-kun guna is 2/3 badan, 1 bhgn badan, 1 bhg peha k lutut n 1 bhg lutut k tapak kaki.. bentuk kaki depends on posisi. bese kalau lukis bare foot, lee-kun wat 2 bulatan rujukan, 1 bulatan untuk tumit n satu lg untuk bahagian jari2 kaki. kalau nk lukis kasut plak, lee-kun akn lukis kaki kasar dl br trace balik ngn jenis kasut yg lee-kun nak..

errr...dpt x? lee-kun x reti tergkn sngt..huuu.. kalau ada masa n hadi perlukan, lee-kun bleh wat tutorial sket.. ^^

merahitujambu said...

terima kasih sudi amik..

Hadi Marosadee 히스 said...

lee : k,, thanks .. boleh laa fhm ckit2,, anyway,, maseh bnyk2 .. susoh nk buleh ajaran dari org pro nihh,, hehe .. =)

mij : sama2,,

blog-tips-kurus said...

pakar Add Math le ni yek?? smart!

said...

comeinye ;D dah lame tak lukis lukis doodle..hehe

Hadi Marosadee 히스 said...

blog-tips-kurus : pakar?? haha,, tak kot, tp insyaAllah ..

Ain : tol2,, jom kita doodle trade !! nak tak??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...