Monday, March 19, 2012

Jangan Buat Status Macam ni ..

Assalamualaikum .. 

Di sini ,, saya senaraikan beberapa status kat FB yang tak layak dipanggil status .. 
Kenapa?? Sebab itu bukan status, sah2 la xlayak dipanggil status .. 

Soalan pertama,, apakah itu status?? 
Jom anak2,, kita sama2 buka Kamus Dewan Edisi ke100 yerr,, 
nt dah jumpa bagitau jgak yer,,
motif saya,, bukan nak ajar anda semua apa itu status,, 
tp nk bagitau layakkah satu2 status tu wujud ..
wakaka,, me gusta!!
plizz jgn buat status ini,, walaupun saya juga termasuk ..
*ok,,aku rasa sengal dgn diri aku 

1 - Hai .. saya new user .. add la saya .. ^^
Beritahulah kepada dunia yang anda ni new user,, yer la kan .. FB kan satu dunia ada,, 
xperlu2,,xperlu cari publisiti murahan .. 
cukup lah tulis,, 'hai, saya pengguna baru ..tmbh lah saya' 
kan ada beza tuu .. ish
2 - Eah,, aq boWrinK larrr ... nk maWti jeW aseW ... 
ini juga ,, xperlu2... anda boring?? buatlah aktiviti yg berfaedah,, 
baca 9gag, hafal 'meme' ,, dan feel like a sir ..
wahahaha,,, 
ada bnyk ag kot aktiviti yg ada pekdah,, 
hidup ni jgn boring,, jom sama2 ingat kat Allah ..
3 - i LovE U!! muahhhhh!! XD 
*saranghaeyo!!!
sambil2 iklan doodle baru .. me gusta bebeh!
Jangan ever2 buat status macam ni .. bukan haper,,, nasihat jer brader,, sista .. 
even,, aq pon salu wat status nii .. wahaha,, 
sbb apa jgn wat status ni?? of coz,, org mudah silap faham .. 
dorang mzti akn igt kita ada kapel, walau sbnrnya kita xder ..
Jangan pernah membuat orang lain buruk sangka kat kita!!
jangan!!jangan!!
*errkkk,, mampukah aku ... sama2 ubah diriku,, tgur saya jika saya juga buat,, XD
4 - caYe tau caYe xshumell,, kan kan kan?? * sambil tunjuk gmbr dgn mukaMonyet(monkeyface)
xperlu2,, xperlu ... jgn okeyhh,, aq syes menyampah!!
why?? sori kepada terasa .. of coz la .. 
Allah dah ciptakan manusia dgn sbaik2 kejadian .. 
even org cacat pun,, itulah tahap kesempurnaan bg dirinya .. 
jgn pernah rasa diri hodoh, kerana anda ialah ciptaan ALLAH TAALA .. ^^
ucaplah alhamdulillah selalu ..  

Dalam cengkerang kacang,, saya cuma ingin nasihat kepada diri dan org lain jgak(perasan diri xbape bagus) .. jgn lah buat sgt status2 yg teruk,, kekdg tu ok gak,, tp ni .. selalu sgt buat,, sampai org pun unfriend .. ^^

p/s : Sama-sama kita sentiasa mengingati Allah Taala even tgh main FB skalipun,, duk hapdet blog skalipun,, duk lukis doodle skalipun(errkk,,my perwatakan la tuu) .. jgn pernah lupa Allah ..


Mohon maaf andai terasa hati ... tak tuju kepada saper2,, sbb diri ni jugak penah buat status camtu .. ^^
kecuali yg num 4,,xpenah buat .. werkkk ;p


5 comments:

-SUPERGIRL- said...

kte tak boleh nk ckp owg jugak sb kdg2 pon kite cmtu . tak gituu ? haha . lumrah lah tu kan ?

Mr. Doctor said...

kitew comeyy x? ngehehehe

HikaruKotaro95 said...

i'm old....pless add me....len kali kene wak gini kut...hihihi...

myra azraff said...

kill them before they lay eggs!!!!!

by,pengomen yg poyo.xDDDD

Hitsugaya Hadi (氷) said...

supergirl : yup!! betol sgt2,,

MD : jgn jgn jgn wat camtu .. waha

Hikaru : wak la wak,, nt nok unfren .. wahaha,,

kak myra : lay eggs?? what the ..?? macam godzilla la pulak ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...