Thursday, April 12, 2012

Learn Anime Studio Pro ..

Assalamualaikum,, 

Terdetik dalam hati nak belajar BALIK Anime Studio Pro aka AS .. 
tahun lepas dah belajar,, tp delayed .. haha ,,
xsempat donggg .. 
tupun belajar pakai manual jerrr .. 
kalau ada sifu kan bezz ..

first of all,, 
mestilah belajar melukis dulu .. 
lepas tu try animate kan .. 
n this is my product ...!!!




amacam??
dah ok kannn .... hahah,,,
sbnrnya,, hadi wat dia ketawa tuu,, 
babtu mulut bergerak,, 
tp suara xberbunyi lak .. ntah la naper ...

ok,, tu jerr ... nt ada yg lain hadi post lagi,,
igt nk buat animasi pendek .. haha,,insyaALLAh ..

p/s : bgitu sibuk skrg,, blog terumbang ambing jadinya .. hurrrr

thanks to Lee-Kun again,, ferr this tutorial ..
basically,, AS punya line nk melukis pon guna cara sama dgn curve dlm ms Paint,,
terus terigt kat tuto lee .. ngee~~ haha

7 comments:

Myra Azraff said...

grrrr!ape ni hadi..jeles tau! nak gak blaja buat..xD

Hitsugaya Hadi (氷) said...

hahaha,,, well .. dunia dah moden,, kena ikut peredaran zaman,, hahaha .. mai laa blajo~~ tgk manual jerr

Mr. Doctor said...

camna nak blajo? nak jugak nak jugak..

Hitsugaya Hadi (氷) said...

eam,, hadi donlod dulu .. hehe,, pastu pas siap donlod dia ada skali pakej dgn manual,, so untung laa .. link donlod ntah la katne ..

exactly,, AS sama jer dgn Adobe Flash,, cuma BAGI hadi,, lagi improved .. hehe,, sbb dia ada bone,, lagi senang utk animatekan katun kita,, ^^ ... utk buat mulut gerak ikut suara pon bleh wat auto ..

merahitujambu said...

hehehe..comelnyaa...

budakampung said...

aku pon pernah nk tra blajar..lepas buka jah terus give up..pening woo..kena khatam photoshop dulu kot~haha

meme aku g putik hari tu~hehehe

Hitsugaya Hadi (氷) said...

merah itujambu : ngee~~ maseh2,, biasa2 jerr ..

budakampung: mudoh mena give up nih~~ xptot,, haha .. aq napok tp xpasti,, malas lalu nk tgur .. kua3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...